Poate le spui vouchere, discount-uri, reduceri, coduri promo, indiferent de cum le identifici, trebuie să știi că oamenii le adoră. Astfel, dacă ai un magazin online, trebuie să oferi reduceri, pentru a rămâne competitiv și relevant pe piață față de competitorii tăi.
Ce fel de reduceri poți să oferi clienților tăi?
Coduri de reducere cu valoare fixă sau cu un anumit procent, cum ar fi 5 sau 10%
Reduceri bazate pe cantitatea dintr-un anumit produs, astfel, dacă un client cumpără 10 produse identice, îi poți oferi un discount sau îi poți oferi al 11-lea produs gratuit
Reduceri bazate pe valoarea coșului. Pe orice platformă de eCommerce poți seta acest tip de discount. Astfel, dacă o comandă trece de 500 de lei, la finalizarea comenzii va fi aplicată automat o reducere.
Pachetele de produse (bundles), cu care poți crește valoarea medie a comenzilor, dar și să oferi potențialilor clienți un deal.
Cupoane pentru transport gratuit. Acestea le poți acorda chiar la finalizarea unei comenzi. Clientul tău îl va putea folosi la următoarea comandă.
Coduri de reducere exclusive. Poți acorda acest tip de reduceri pentru diferite acțiuni în website-ul tău. Fie că ceri abonarea la newsletter, prima comandă, reduceri speciale pentru cliențîi fideli, și multe altele.

De asemenea, în cazul în care ai un stoc numeros pentru un anumit tip de produs, sau ai un produs care nu se vinde foarte bine, ar fi o idee foarte bună să îi aplici o reducere.
Nu în ultimul rând, strategia pe care am folosit-o pentru mulți clienți, și anume reducerile de weekend. Tendința în eCommerce, este că în weekend de obicei vânzările sunt mult mai slabe decât în timpul săptămânii. Astfel, poți face o dată sau de 2 ori pe luna, weekend-uri de reduceri, în care să pui produsele tale la prețuri avantajoase, dar care rămân profitabile pentru tine. În acest fel , vei transforma perioade de weekend care sunt slabe în mod obișnuit, în perioade foarte bune în care vei vinde foarte bine.